Rätt fönster på rätt plats

Att bygga nytt är ingen liten sak. Först av allt ska finansieringen ordnas. Sen ska man bestämma vilken typ av hus som ska resas. Och sen börjar det svåraste: bestämma alla detaljer. I och för sig kanske inte fönster kan räknas som detaljer. Det är trots allt väldigt viktigt för ett hus att det har fönster, och såklart rätt fönster. Som lekman kan utbudet av fönster te sig överväldigande och skrämmande. De som bygger i Stockholm har dock turen att kunna anlita Hem Fix Nu för att få fönsterhjälp. På nätet kan man läsa om alla alternativ som finns.

Hitta rätt i fönsterdjungeln

Få saker är så viktiga för både form och funktion som fönstren. Att inte träffa rätt från början kan bli kostsamt. Ingen vill börja slita ut fönster och ändra fönsterbågar i ett helt nybyggt hus. Tänk på följande när du ska välja fönster:

Anlita ett proffs för att få hjälp med de tekniska specifikationerna. Du kan själv få bestämma över utseende, färg och storlek. Men för att få fönster som håller väta ute, släpper in solljus och som passar klimatet där huset står, är det bäst att fråga de som har erfarenhet och kunskap.
Köp nytt. Visst finns det många gamla, fina fönster att hitta begagnade online och i tidningsannonser. Men tänk dig noga för innan du installerar sådana varor i ditt splitternya hus. För att undvika skador i ett senare skede, är det bättre med nya fönster, där Mockfjärds fönster har visat sig vara riktigt pålitliga.
Låt huset hjälpa dig välja. Det vill säga, välj fönster som till utseendet passar till den stil ditt hus är byggt i. Det är enkelt: Gigantiska fönsterrutor passar inte i ett sekelskiftsprojekt. Spröjsade fönster med sex små rutor ser konstiga ut i en arkitektritad, modern villa.

De kan sina fönster

Använd gärna internet för att inspireras av vad som passar dig och ditt hus bäst. Oavsett om ditt hus kräver många eller få fönster, stora, små, breda eller smala, fönstersnickaren guidar dig gärna genom snåren. Experterna som jobbar där har många års erfarenhet i bagaget och fixar fönster hela året om till både företag och privatpersoner. Här fixar man dina fönster!