Skaffa golvvärme

Golvvärme är en bra investering till ditt hem när kylan börja falla på. I Stockholm finns gott om leverantörer för installation av golvvärme. Golvvärme kan te.x. vara elektrisk, luftburen och vattenburen. I denna artikel ska vi titta närmare på vad elektriskt golvvärme egentligen är.

Elektriskt golvvärme
Elektriskt golvvärme, är ett värmesystem med elektriskt ledningssystem under golvet. Dessa ledningar är avsedda för att värma upp olika rum i en bostad. Systemet du installerar beror på ytan av rummet och hur välisolerat det är. Det är viktigt att veta vad som finns under golvet innan och vilket typ av golv du ska ha ovanpå. Du kan t ex ha anpassad ledning som är flexibel nog att passa in i små områden, kabelsystem eller för att täcka större platser med värmemattor.

Priserna för golvvärme varierar beroende på material och leverantör. Förutom priset för undergolvsmatta, måste du veta vad isoleringen, golvmaterialet och elektrikernas arbetskostnader kommer vara. Eftersom elektriska system generellt sett är tunna och enkla att sätta in, är de mindre krångliga att installera än existerande rum med våtvärmesystem. Elektriskt golvvärme är också billigare än våtsystem. Det är viktigt att tänka över kostnaderna av att ha elektriskt golvvärme. Skulle du ha en vän eller bekant med Elektriskt golvvärme, bör du gärna fråga vad den har för kostnader och hur de gör för att spara pengar i processen. Ett smart sätt att spara in pengar är att kombinera golvvärmen med en värmepump. Genom att göra det får du en ökad verkningsgrad av den energi som tillförs till värmesystemet. Att välja rätt typ av elbolag och strömbrytare, drar också ner avgifterna avsevärt.

Hur fungerar golvvärme?
De elektriska kablarna är fästa under golvet. Normalt sett är de placerade på toppen av ett plant golvmaterial. En kvalificerad elektriker behöver koppla ditt system till din elektriska huvudenhet och hitta en sensor, som kan matcha termostaten. Detta tillåter dig att kontrollera temperaturen och förinstallera systemet att stänga av och på. Vilket system du ska använda dig bör du ta reda på genom professionell hjälp och även hur golvet ska förberedas De flesta elektriska värmegolv är också kompatibla med nästan varje typ av golv.